Turkcell DroneCell -Uçan Baz istasyonu
Drone Acil Durumlar için Özel
Turkcell DroneCell – Uçan Baz istasyonu ile Turkcell , Doğal afet ve benzeri Acil durumlarda havadan iletişimi sağlamak için gerekli adımı atıp projeyi hayata geçirmiş.

Turkcell tarafından geliştirilen Türkiye’nin ilk uçan baz istasyonu DroneCell 120 metre yükseklikten 5 km2 ’lik bir alanda 4.5G hizmeti veriyor. Özellikle acil durum ve afetlerde hayat kurtarmak ve kesintisiz iletişim sağlamak için geliştirilen Turkcell DroneCell, nesnelerin interneti için de mobil veri akışı sağlayacak.

https://youtu.be/bC1HW7rdp1w
Havadan internet servisi
Sadece seyyar baz istasyonu görevi görmeyecek. Aynı zamanda internete bağlanan tüm cihazlar arasında veri işletişime imkan verecek. Telefonların mesafe ve yüksekliğe göre çekim gücünün düşmesi buna bağlı problem yaşanması durumunda içinde sim kart çip girişi olan bir kart ile adını aldığı uçan iletişim robotuna dönüşüyor. Drone ‘ların genelde havada kalma süreleri sınırlıdır. Ortalama 40 Dk havada hizmet verebilecekmiş.


Bu anlamda Türkiye ‘de bir ilk ve umarım acil durum için kullanılmak zorunda kalınmaz.
Kaynak : Link
Drone Plaka ve Kayıt işlemleri Nasıl Yapılır?